SWEET LIZZY PROJECT – TECHNICOLOR

De relatie tussen Cuba en de Verenigde Staten is als sinds de revolutie in 1959 zeer gespannen te noemen met veto’s en embargo’s, voornamelijk van Amerikaanse zijde t.o.v. de communistische partij in de Cubaanse republiek. Toch zijn er in al die jaren heel wat Cubaanse inwoners naar Amerika afgereisd om daar een nieuw leven voor zich uit te bouwen.

Dat was eveneens het geval voor de vijf leden van de Cubaanse pop- en rockgroep ‘Sweet Lizzy Project’ uit Havana die hun heil hebben gezocht in Nashville, Tennessee. Deze formatie rond zangeres en songschrijfster Lisset Díaz, leadgitarist Miguel Comas, drummer Ángel Luis Millet, bassist Alejandro Gonzalez en keyboardsspeler Wilfredo Gatell slaagde erin om in het aandachtveld van ‘The Mavericks’-frontman Raul Malo te komen die zelf ook Cubaanse roots heeft en sinds 1960 in de USA woont.

Hij tekende ‘Sweet Lizzy Project’ om een plaat op te nemen voor zijn label ‘Mono Mundo Recordings’. Dat gebeurde nu in Nashville en leidde tot het tien tracks tellende debuutalbum “Technicolor”, een vrolijke pop- en rockmuziek bevattende plaat, vooral aangestuurd door de catchy meezingtrack “Turn Up The Radio” (zie 2e video). In hun songs kunnen we her en der invloeden uit de Latin-muziekcultuur van de Cubaanse groep terughoren, vooral dan toch in de twee Spaanstalige nummers Tu Libertad” en het superdynamische “Vueltra Atrás”.

Lisset Díaz componeerde samen met andere bandleden negen van de tien nummers, behalve het mooie Americana-liedje “The Flower Is In The Seed” (zie 1e video) dat ze in een schitterend duet brengt samen met Raul Malo, de charismatische leadzanger van rootsrockformatie ‘The Mavericks’. Het specifieke stemgeluid van Lisset Díaz imponeert eveneens in de albumtitelsong “Technicolor” en in de songs “What Was Happening To Me”, de rockballad “These Words”, het swingende “Travel To The Moon” en in de melancholische albumafsluiter “December 31st”, het nummer waarmee de band er in slaagde om Raul Malo te overtuigen om met hen in zee te gaan. ‘Sweet Lizzy Project’ opereert nu al zo’n drie jaar in Amerika en de band mocht er al voorprogramma’s verzorgen voor o.a. ‘Heart’, ‘Johnnyswim’, Joan Jett en natuurlijk ook voor ‘The Mavericks’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Mono Mundo Recordings / Thirty Tigers

video